een exclusieve online training van teams die werken

Van werkdruk naar werkgeluk.

Hoe doe je dat?!

(van 12.00-13.00 uur)

Hosted by
Philip Verzellenberg

Broadcast has ended. You may watch the replay!

February
14
Wednesday
February 14th
12:00 CET

Dit behandelen we in de online training:

Geheim 1: wat is stress eigenlijk?

Hoe kun je stress nu eigenlijk herkennen? Wanneer zorgt het voor een positieve flow? Wanneer is het te veel en moet je je zorgen maken? Ik leg uit wanneer je écht overspannen bent en wat een heuse burnout is.

We staan stil bij het negatieve effect van stress op je hormoonhuishouding.

Geheim 2: de biologie en psychologie achter grenzen stellen.

Als iedereen goed afgegrensd en afgestemd zou zijn, dan zou overspannenheid nooit voorkomen. Hoe komt het dat veel mensen dat niet goed kunnen, dat grenzen stellen? Het geheim is misschien wel, dat afstemmen en afgrenzen voor elkaar krijgen...Hoe werkt dat mechanisme biologisch en psychologisch? lk leg uit hoe dit op elkaar ingrijpt en wat je kunt doen om meer balans te creëren.

Geheim 3: waarom inzetten op werkgeluk helpt!

Werkgeluk lijkt een hype te worden! Niet voor niks, want bevlogenheid en werkgeluk zorgen voor een optimaal werkklimaat. Tegelijkertijd is er ook aardig wat kaf onder het koren in de stortvloed aan werkgelukmodellen.

Ik leg uit hoe ons werkgelukmodel -geworteld in gedegen wetenschappelijk onderzoek- is samengesteld. Aan welke knoppen kun je draaien om je werkgeluk te vergroten (en tegelijkertijd je stress omlaag te brengen)? Dat is geheim nummer 3 in deze training.

Geheim 4: hoe werkdruk tackelen?

Door Corona werken we vaak in een mix van online en offline. Dat zorgt soms voor een extra vorm van stress, die niet voor iedereen hetzelfde is. De een wil niet online werken, de ander wil liever niet naar kantoor. Hoe geef je vorm aan verbinding met collega's en je organisatie? Ik zet op een rij wat nu die stress creëert en wat opties zijn om ze te verminderen!

about

Over Philip Verzellenberg

Philip is arbeids- & organisatiepsycholoog. Hij werkte al meer dan 25 jaar in verschillende rollen met en in teams. Variërend van adviseur, project-, team- of, interimmanager tot teamtrainer en teamcoach. Al die jaren was (en is) hij gefascineerd door thema’s als communicatie, het bereiken en stretchen van haalbare doelen met teams, het genereren van creativiteit bij mensen en het naar boven halen van verborgen potentieel. Stress kwam hij daarbij geregeld tegen als stoorzender. Hij begeleidde meer dan 100 mensen (en teams) om stress te minimaliseren of zo in te zetten dat het vóór organisaties ging werken.


Als zijn persoonlijke missie ziet hij het om mensen zo met zichzelf en elkaar te verbinden dat ze -vanuit hun eigenheid- de meerwaarde van samenwerking weten te verzilveren. Daarbij zet hij zijn humor, warmte, diepgang en vertaling naar praktisch nut voluit in. 

February
14
Wednesday
February 14th
12:00 CET